جلفانیوز : نظر شما درباره اتفاقات اخیر و توقیف نفت کش انگلیسی توسط نیروهای سپاه چیست؟
کوشکی: اتفاقات چند هفته اخیر جایگاه بین المللی ایران را به کلی تغییر داده است؛ در سطح دنیا کشور ها براساس اینکه چه اندازه از قدرت سهم برده اند طبقه بندی شده اند. دسته اول کشور هایی هستند که در ساختار قدرت جهان منفعل بوده و بقیه برای آن ها تصمیم میگیرند و ذاتا دارای ساختاری ضعیف هستند همچون کویت و بحرین.
یک تعداد کشور از این دسته اول کشورهایی هستند که توان قدرتمند شدن را دارند اما اراده آن را نه. مثل عربستان سعودی که قدرت های بزرگ برایش تصمیم میگیرد.
این کشور های منفعل توان کوچکترین دفاع از خود را ندارند به عنوان مثال وقتی صدام به کویت حمله کرد این کشور در ۶ ساعت تسلیم محض ارتش عراق شد. در جریان این جنگ وقتی خاندان سلطنتی کویت به عربستان متواری شد، ستون زرهی عراق خود را به مرز عربستان و کویت رساند و بعد از عبور از مرز حتی بخشی از خاک عربستان را تصرف کرد و ارتش عربستان توان و جرأت شلیک حتی یک گلوله کلت به سمت تانک های عراقی را پیدا نکرد.
از کویت که کشوری کوچک با ارتشی ضعیف بود انتظار بیشتری از این نمیرفت اما ارتش عربستان که دارای تسلیحات پیشرفته و انبار هایش مملو از مهمات امریکایی و اروپایی بود، انتظار میرفت مقاومت کند که اینکار نشد و صدام با ۲۰ موشک اسکاد B ریاض را مورد هدف قرار داد و عربستان کوچکترین واکنشی دربرابر این تعرض از خود نشان نداد.
گروه دوم کشورهایی هستند که توان دفاع از تمامیت ارضی، امنیت و منافع ملی خود را دارند؛ جمهوری اسلامی ایران در زمان دفاع مقدس دارای چنین قدرتی بود و از تمامیت ارضی خود دفاع میکرد.
دسته سوم کشور هایی هستند که دارای قدرت بازدارندگی هستند؛ این کشورها به توانی از قدرت رسیده اند که به دشمن اجازه نمیدهند حتی فکر تعرض و زیاده خواهی را به خود بدهد.
دسته چهارم کشور هایی هستند که قدرتشان به حدی رسیده که ضمن اینکه اجازه تعرض را نمیدهند بلکه توانایی این را دارند که در مقابل هر حمله ای با سرعت و قدرت واکنش متقابلی نشان دهند.
جمهوری اسلامی ایران تا چند هفته پیش در جایگاه سوم بود یعنی دارای قدرت بازدارندگی بود اما بعد از وقایع پیش آمده اخیر و توقیف شناور انگلیسی، کشورمان به کشورهای دسته چهارم اضافه شد.
در سال های قبل آمریکایی ها میگفتند حمله به ایران اشتباه استراتژیک هست و شروع کننده جنگ با ایران، پایان دهنده آن نخواهد بود. از سال ۱۹۸۶ میلادی تا همین ده سال پیش آمریکایی ها بیش از ۸۰ ناو جنگی و در مواقعی حتی ۹۷ ناو جنگی وارد خلیج فارس کرده بودند چون میدانستند به ایران نمیتوانند حمله کنند
و میگفتند حمله به ایران حماقت بزرگ است و محاسبه درستی هم کرده بودند. در خلیج فارس ما شناورهای آمریکایی و انگلیسی را اجازه نمیدادیم حتی از نزدیکی آب های سرزمینی ما رد شوند و دستور میدادیم از آب های پایین دست ما یعنی آب های عربستان و عمان تردد کنند و در موارد معدودی که آمدند مثل جریان جزیره فارسی گوششان را گرفتیم و ادبشان کردیم که دیگر از این خطاها نکنند.
ما الان به سطحی از قدرت رسیده ایم که اگر کسی در هر کجایی از دنیا به تمامیت ارضی، سرزمینی و منافع ما دست اندازی کند با ضربه ای متقابل و حتی شدید تر از ضربه دریافتی، طرف مقابل را سر جای خود خواهیم نشاند. برای اینکه به این جایگاه از قدرت جهانی برسیم از ده سال پیش تحت فرامین ولی امر و فرمانده کل قوا اقدامات لازم در این زمینه را آماده کرده بودیم و امروز ملت ایران آن را به خوبی حس میکنند.
جلفانیوز: تسخیر نفت کش انگلیسی توسط سپاه پاسداران مدرک محکم و مسلمی برای اثبات تغییر جایگاه ایران در مناسبات بین المللی بود.درصورت امکان توضیحاتی درباره چگونگی توقیف نفت کش ارائه دهید.
کوشکی: انگلیسی ها از لحظه ای که نفت کش ما را توقیف کردند برآوردشان این بود که ما اهرم فشاری بر علیه آن ها نداریم. از همان مقطع بچه های نیروی دریایی سپاه اقدامات خود را برای ضربه متقابل شروع کردند و درمیانه خلیج فارس یک نفت کش بارگیری شده و سنگین انگلیسی را تحت رصد قرار دادند که متاسفانه بر اثر تعلل و مانع تراشی برخی مسئولین، اسکورت نظامی آن ها در منطقه حاضر شده و نفت کش را از چنگ بچه های سپاه خارج کردند.
و بعد از آن حادثه انگلیسی ها دیگر جرأت نکردند کشتی های خود را بدون اسکورت نظامی از خلیج فارس عبور دهند.
فرمانده کل قوا برای اولین بار فرمان تاریخی مبنی بر تنبیه انگلیس توسط جوانان مومن را صادر کردند و حجت بر بچه های سپاه تمام شد که برای اقدام در این موارد نیاز به هماهنگی با سایر نیروها وجود ندارد.
شناور توقیف شده انگلیسی بدون بار از مجیره به مقصد جبل علی راهی شده بود تا در آنجا بارگیری کند و قصد داشت از سمت آب های عمان و شرق امارات حرکت کرده و بعد از عبور از تنگه هرمز و بارگیری به سمت انگلستان حرکت کند.
این شناور دو اسکورت داشت، یک اسکورت با فاصله یک ساعت از شناور توقیف شده پشت شناور و یک اسکورت با فاصله یک ساعت از مقابل در حرکت بود و دو بالگرد آن را اسکورت هوایی میکردند که بچه های سپاه در چنین شرایطی اقدام به توقیف نفت کش انگلیسی کردند. قاعدتا نفت کش های خالی و بدون بار به دلیل سبک بودن از آب های سمت ایران عبور میکنند چون عمق آب کمتر است و نفت کش های باردار از سمت آب های عمان که عمق بیشتری دارد عبور میکنند. اما این نفت کش علی رغم خالی بودن با پیش بینی اقدام متقابل ایران برخلاف جهت از سمت آب های عمان در حال حرکت بود. بچه های سپاه وقتی برای توقیف شناور انگلیسی در اطراف نفت کش حاضر شدند هلی کوپترهای انگلیسی در حال محافظت از این ناو بودند و ناوچه های اسکورت جلویی و عقبی شناور توقیف شده فورا به محل توقیف حرکت کردند. و مرتبا در حال ارسال پیام اخطار به نیروهای ما بودند و به ناخدای این نفت کش هم دستور داده شد تا با افزایش سرعت فورا به سمت آب های امارات حرکت نماید. اتفاق جالبی که در اینجا میافتد این است که افسر جوان سپاه که مستقر در قایق گشتی بود به زبان انگلیسی به ناوچه انگلیسی میگوید : من به تو دستور میدهم که درگیر نشوی و جانت در خطر میافتد اگر اینکار را بکنی.
وقتی این جمله رسانه ای شده و در سرتاسر جهان مخابره شد، هیمنه پوشالی و آبروی رفته انگلیس بیش از پیش از بین رفته و تحقیر شد و این اولین بار بود که از حدود دویست سال قبل یعنی از زمان قاجار کسی توانست خدایی و ناخدایی انگلیس را در خلیج فارس به سخره گرفته و زیر سوال ببرد.
در ادامه وقتی بچه های سپاه وارد نفت کش انگلیسی میشوند، این شناور کماکان با سرعت بالا در حرکت بوده و هدف این ها از اینکار رفتن شناور به سمت مرزهای آبی امارات و در نهایت اسیر گرفته شدن بچه های سپاه بود. که بازهم با مهارت بالا و ویژه نیروهای سپاه ابتدا خود را به ناخدای نفت کش میرسانند و با تهدید اسلحه او را مجبور به کم کردن سرعت و بازگشت به سمت آب های ایران مینمایند.
در اینجا یک اتفاق جالب دیگر نیز میافتد. قسمت مخابرات و جنگ الکترونیک نیروی دریایی که کل مکالمات دریایی را شنود میکند و این جز اقدامات روتین آن ها میباشد. این شنود ها نشان میدهد که ناوهای آمریکایی در مقابل درخواست های متعدد انگلیسی ها برای کمک به آنها فقط یک جواب میدهند و آن این بود که میگفتند مشکلتان را خودتان حل کنید و در این شرایط ما نمیتوانیم به شما کمک کنیم.
اینگونه رفتار آمریکایی ها با انگلیسی ها در شرایطی اتفاق میافتد که آمریکایی ها با انگلیسی ها چندین سال است پیمان و ائتلاف نظامی دارند و از سال ۱۳۶۵ شمسی در کنار هم در خلیج فارس بوده و اینگونه جواب دادن له به انگلیسی ها پیام روشنی دارد و آن ترس آمریکایی ها از قدرت اقدام متقابل نیروهای ایرانی
دارد و آمریکایی ها در این شرایط خود را کنار میکشند تا از صدمات واکنش ایران در امان باشند.
خلاصه این نفت کش از سمت لارک وارد آب های ایران شده و به سمت بندر عباس هدایت میشود. در این مرحله یک اتفاق جالب دیگری نیز میافتد. به دنبال ورود شناور توقیف شده انگلیسی به آب های ایران، بالگرد ها و ناوچه های اسکورت انگلیسی قصد ورود به ایران را داشتند که اینبار هم اخطار مهم و جدی از سمت نیروهای ایرانی دریافت میکنند با این مضمون که اینجا آب های سرزمینی ایران بوده و شما در ۱۲ مایلی ما قرار دارید و اگر به اخطار توجه نکنید سرنوشت گلوبال هاوک آمریکایی در انتظارتان است و انگلیسی ها با شنیدن این پیام فورا از محدوده سرزمینی آب های کشورمان خارج میشوند. در این وضعیت که نفتکش انگلیسی در آب های ایران توقیف میشود خبر میرسد که یک نفت کش انگلیسی دیگر نیز با بار نفت در خلیج فارس در دام نیروهای سپاه و ایرانی افتاده و درخواست کمک دارد که ناوچه های اسکورت و بالگرد ها حرکت میکنند تا به او کمک رسانند و وقتی در محل حاضر میشوند متوجه میشوند نیروهای ایرانی این نفت کش را نیز به آب های داخلی ایران منتقل کرده اند و بعدا بنا به مصالحی مسئولان دستور میدهند که نفت کش دوم را رهاسازی کنند و گرنه نفت کش دوم نیز میتوانست همانند نفت کش اول توسط نیروهای ایرانی توقیف شوند.
جلفانیوز: واکنش دولت انگلیس در برابر این اقدام ایران چه بود؟
کوشکی: بعد از توقیف این نفتکش، جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس میگوید ما با شدیدترین موضع با ایران برخورد میکنیم. به مدت ۱۲ ساعت سکوت کامل در رسانه های انگلیس حکمفرما شده و اصلا خبری در این باره مخابره نمی شود. اسکای نیوز مینویسد آبروی ارتش ملکه بریتانیا و پر افتخارترین نیروی دریایی جهان به طور کامل از بین رفت و نیروی دریایی ملکه نشان داد که عرضه دفاع از کشتی های انگلیسی خود را هم ندارد. به دنبال واکنش و تهدید جرمی هانت، نظامی های انگلیسی به او واکنش نشان داده و اعلام کردند ما اهل اجرا کردن تهدیدات شما نیستیم و به یکباره گارد دولت انگلیس باز شده و گفت: ما اصلا به دنبال ایجاد تنش با جمهوری اسلامی نبوده و میخواهیم مسئله را با گفتگو حل کنیم.
و اینجا بود که جمهوری اسلامی ایران نشان داد قدرت ضربه متقابل رسیده است.
جلفانیوز: اثرات عملی رسیدن ایران به قدرت ضربه متقابل را میتوانید شرح دهید؟
کوشکی: اثرات رسیدن به این قدرت را با چند مثال کوتاه برایتان عرض میکنم ؛
۱. آمریکایی ها در اردیبهشت ماه امسال با تحریک کردن سعودی ها، به یک نفت کش ایرانی حمله و آن را توقیف کردند و سعودی ها طبق برنامه از پیش تعیین شده شناور ایرانی را به سمت آب های خود کشانده و توقیف کردند و اجازه نمیدادند نفت کش به سمت ایران برگردد. اما بعد از این اتفاق، سعودی ها با زبان بی زبانی گفتند اگر نفت کش را میخواهید بفرمایید اصلا مشکلی نیست و شناور را فورا عودت دادند.
۲. کویتی ها شش ماه بود یک کشتی سازنده سکوی ایرانی را گرفته بودند و رهاسازی نمیکردند اما بعد از این وقایع کشتی ما را مثل بچه آدم رها کردند.
۳. همه حجاج به اتفاق میگویند که امسال سعودی ها مودب تر از قبل شده اند.
همه این اتفاقات چرا میافتد؟ چون در دنیا یک زبان است که حتی سعودی های زبان نفهم آن را درک میکنند و آن زبان قدرت است.
وقتی سهم شما از قدرت بالا برود مامور وحشی سعودی مجبور می شود به پیر زن ایرانی احترام بگذارد و وظیفه اش را به نحو احسنت انجام دهد.
این قدرت چه تاثیری میتواند در آینده ایران ایجاد نماید؟
دنیا باید یاد بگیرد با ایران مودبانه تر حرف بزند. وقتی انگلیسی ها مجبور میشوند با ایران مودبانه تر حرف بزنند، وقتی آمریکایی ها ناچارا با ایران مودبانه تر حرف میزنند، بقیه هم مجاب می شوند که باید با ایران و ایرانی مودبانه تر حرف بزنند. ما هم باید یاد بگیریم که حرمت و عزت پاسپورت ایرانی را با این روش برمیگردانند نه مثل آقای رییس جمهور که گفتند با مذاکره عزت را به پاسپورت ایرانی برمیگردانم و نه تنها نتوانست عزت را بازگرداند بلکه ۱۰ _ ۱۵ پله از جایگاه قبلی خود نیز تنزل پیدا کرد.
آقای وزیر خارجه رفت در مقابل غربی ها لبخند زد و نتیجه اش این شد که در سفر به آمریکا و برای شرکت در کنفرانس سالیانه سازمان ملل گفتند فقط حق دارد از فرودگاه به مقر سازمان ملل برود و بالعکس.
و در واقع بعد از آنهمه لبخند زدن و امتیاز دادن به غربی ها اینگونه در خاک خودشان تحقیرش کردند.
حضرت امام (ره) افقی را برای ما ترسیم کردند و میفرمودند اگر هسته های حزب الله در سرتاسرجهان تشکیل شود کسی جرأت جسارت به فرزندان معنوی رسول الله را پیدا نخواهد کرد. این به معنی آن است که جمهوری اسلامی برای رسیدن به این افق روشن باید بتواند در سطح مناسبات بین الملل در صورت لزوم ضربه اول را به دشمنان و بدخواهان خود وارد نماید و اگر دوستان جاهل و بعضا خائن داخلی با مانع تراشی و کارشکنی جلوی حرکت روبه رشد و فزاینده ما را نگیرند، دیدن آن روز و رسیدن به این افق چندان دور از انتظار نخواهدبود.
تا ۱۵ سال پیش از این، آمریکایی ها می آمدند در آب هایی که متعلق به ما بود گلوله های توپشان را امتحان میکردند و ما جرأت نداشتیم به آن ها بگوییم از حوزه سرزمینی ما خارج شوند و هر روز برای لنج ها، سکوهای نفتی و قایق های صیادی ما ایجاد مزاحمت میکردند و نمیتوانستیم از منافع ملی خود در برابر آمریکا دفاع کنیم. اما الان بعد از ۱۵ سال هر شناوری که با پرچم ایران حرکت کند ولو یک قایق ساده ماهیگیری یک کارگر ساده باشد در خلیج فارس عزت و احترام دارد و کسی جرأت ندارد به او چپ نگاه کرده و تعرض نماید و این همه دستاورد با سختی ها و موانع فراوان و زحمت های جوانان انقلابی به دست آمده و نباید از کنار این ایثارگری ها به سادگی گذشت. نیروهای جان بر کف نیروی دریایی ما چه در ارتش و چه در سپاه ده ها ساعت با زبان روزه در ماه رمضان با آن گرمای سخت و طاقت فرسا گشت زنی کرده و از حریم مرزهای میهنمان در مقابل دشمنان متخاصم و متکبر دفاع میکنند. این فداکاری ها در گذشته و حال کماکان ادامه دارد و حاصل همه این تلاش ها افزایش روزافزون قدرت جمهوریاسلامی ایران در توازن قوا و در مناسبات بین المللی میباشد.
جلفانیوز: در داخل کشور دیدگاهی وجود دارد که میگوید؛ با گفتگو و مذاکره میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد نه موشک! تا چه حد به این دیدگاه اعتقاد دارید؟
کوشکی: متأسفانه بعضی از دوستان داخلی ما یک توهمی دارند که میگویند باید مشکلات و موانع را با مذاکره و دیپلماسی و گفتگو حل کرد. ناپلئون به عنوان کسی که بنیان گذار دیپلماسی در جهان بوده یک جمله تاریخی دارد. او میگوید بُرد دیپلماسی من به اندازه بُرد توپخانه من اثر دارد و منظورش را کاملا شفاف بیان میکند؛ هر چه قدرت من بیشتر باشد به همان اندازه حرف من بُرد داشته و خریدار خواهد داشت و نمی توان با دست و جیب خالی و بدون قدرت از دیپلماسی و گفتگو حرف زد و در دنیای امروز هرچه بیشتر لبخند بزنیم بیشتر توسری و سیلی خواهیم خورد. این همان اتفاقی است که در سال های اخیر برای وزارت خارجه ما اتفاق افتاده و متأسفانه آنچنان که باید از این وقایع دوستان ما درس عبرت نگرفته اند.
جلفانیوز: در پایان اگر سخن خاصی دارید بفرمایید.
کوشکی: از خداوند بزرگ عاجزانه میخواهم ما را در این مسیری که امام بزرگوار با هوشمندی و درایت ترسیم کرده اند قرار بدهند و امیدواریم بتوانیم با حرکت در خط و مسیر فرمانده کل قوا روز به روز به افق های روشن و نقشه ی راه ترسیم شده در جهت عزت و منزلت اسلام ناب محمدی گام های بلند و اساسی برداریم و اگر قرار است این حرکات زمینه ساز ظهور باشند، باید با جدیت و عزم راسخ بر قدرت منطقه ای و جهانی خود بیفزاییم. ان شا الله